13. Cuma’nın Jason’ı Ted White Cuma Günü Hayatını Kaybetti

Yazarınız da dahil olmak üzere belki de okurlarımızın büyük bir kısmının henüz doğmadığı bir zaman olan 1982 yılında vizyona giren 13. Cuma filmi, hâlâ korku klasikleri arasında en üst sırada yer almakta.

2001 yılına kadar toplam 10 tane 13. Cuma serisine ait film çıktı. Tabii ki bunların hepsinde aynı aktörler oynamadı. Ancak en ikonik olanları kesinlikle ilk 3 filmdi. İlk filmde hepimizin aklında hokey maskesi ile yer edinen Jason Voorhees karakterini canlandıran Ted White hayatını kaybetti.

Jason Voorhees, geçtiğimiz ‘Cuma’ günü hayata gözlerini yumdu

Bundan 38 sene önce vizyona giren 13. Cuma: Son Bölüm filminde Jason Voorhees karakterini canlandıran aktör ve dublör Ted White, Cuma gecesi 96 yaşında hayata gözlerini yumdu.

White’ın ekrandaki rolleri, esas olarak Tron veya Romancing the Stone gibi filmlerdeki küçük bölümlerden oluşuyordu ve bunların çoğunda kendisinin adı bile geçmiyordu. Zamanında yapılan bir röportajda White, Jason’ı oynamayı paraya ihtiyacı olduğu için kabul ettiğini itiraf etmişti.

Yapımcılar ondan A New Beginning ve Jason Lives için rol almasını istediğinde, White onları geri çevirdi. Sırasıyla 2009 ve 2013’te yayınlanan diziyle ilgili iki belgeselde yer almasına rağmen 13. Cuma serisine hiçbir zaman geri dönmedi.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal