Android 14, Eski Uygulama Kurulumlarını Engelleyebilir

Google, Android 14 ile eski uygulamaların yeni işletim sistemlerinde çalışmasını büyük ihtimalle zorlaştıracak. Konuyla ilgili olarak 9to5Google bazı kod değişiklikleri buldu ve bu değişikliklere bağlı olarak Android 14 eski Android sürümlerinde çalışması hedeflenen uygulamaları engellemeye başlayacak.

Google, uygulama geliştiricilerinden uygulamalarının en son Android işletim sistemlerini göz önünde bulundurarak geliştirildiğinden emin olmalarını istemeyi bir alışkanlık haline getirmiş durumda. Sadece bu da değil, Google Play Store yönergeleri bile tüm yeni uygulamaların en azından Android 12’yi hedeflemesini gerektiriyor.

Google, kötü amaçlı yazılım yayılmasının olabildiğince düşük olmasını sağlamak istiyor ve bunun gerçekleşmesi için Android’in eski sürümlerini hedefleyen uygulamalar engellenmeye başlanacak.

Son olarak, Android 14 ile Google daha katı kurallar uygulayacak ve hatta eski uygulamaların dışarıdan yüklenmesini engelleyecek. Kötü amaçlı yazılım yüklü uygulamalar artık eski Android sürümlerindeki güvenlik eksikliğinden yararlanmayacağından bu doğru yönde atılmış bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal