Apple Arcade ve Apple One nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Apple’ın her hafta reklamsız veya uygulama içi satın alma olmayan yeni oyunlar vaadiyle oyun abonelik hizmetini ilk kez duyurmasının üzerinden çok fazla zaman geçmiş gibi gözükmese de, Apple Arcade uzun bir süredir hayatımızda. Aradan geçen birkaç yılın ardından Apple Arcade’de artık 200’den fazla oyun mevcut. Hem yeni, özel oyunlar hem de zamansız klasikler bu listede yer alıyor.

Şu anda Apple Arcade, ilk kez abone olduğunuzda bir ay ücretsiz olmak üzere ayda 34,99 TL (ABD’de 4,99$) üyelik fiyatına sahip. Ayrıca Apple’ın Aile Paylaşımı özelliği sayesinde Apple Arcade aboneliğinizi diğer beş aile üyesiyle paylaşabiliyorsunuz. Yani faturayı ailenizle paylaşırsanız oldukça iyi bir anlaşmaya sahip olabilirsiniz.

Bir başka harika seçenek olan Apple One ise şimdilik Türkiye’de sunulmuyor. Apple’ın tüm abonelik hizmetleri için bir paket abonelik seçeneği olan Apple One, ayda 14,95 ABD dolarından başlayan fiyatlarla Apple Arcade’in yanı sıra Apple TV+, Apple Music, Apple Fitness+ ve iCloud’da 5 GB depolama alanı vaat ediyor. Yani, birden fazla Apple hizmetine abone olmak isteyen kişiler için bu harika bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Apple Arcade’e üye olmak: Avantajları

Apple Arcade’in büyük avantajlarından biri, hemen hemen her Apple cihazında oyunları oynayabilmeniz. Apple, en az iOS 13 veya iPadOS13 ile çalışan iPhone, iPod Touch ve iPad cihazlarında Apple Arcade’i destekliyor. En az tvOS 13 yüklü olduğu sürece, Apple TV’nizde bile Apple Arcade’i kullanabilirsiniz. Ayrıca, en az macOS 10.15’e sahip herhangi bir Mac bilgisayar, herhangi bir Apple Arcade oyununu oynatabilir.

Bunun yanı sıra, tüm cihazlarınızda aynı ilerlemeyi sürdürebilirsiniz. Yani, Apple Arcade’de bir oyunu oynamaya başladığınızda, Apple TV’nizde bir oyun başlatabilir, iPhone’unuza geçebilir ve kayıtlı dosyalarınızı kaybetmeden oyunu Mac’inizde bitirebilirsiniz.

Ayrıca, herhangi bir oyunu çevrimdışı olarak da oynayabilirsiniz. İnternet bağlantınız olmadan dünyanın herhangi bir yerinde olabilirsiniz ve cihazınızda yüklü olan herhangi bir Apple Arcade oyunuyla zaman geçirebilirsiniz.

Tabii ki oyun seçenekleri iyi değilse, herhangi bir oyun abonelik hizmetinin ne kadar fazla yararlı özelliği olduğu pek önemli olmaz. Neyse ki, Apple Arcade’de oyun seçeneklerinin çoğunlukla iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Zaman içinde Apple, Apple Arcade’e birçok yeni oyun eklemeye devam etti. App Store’da hem yeni Apple Arcade özel oyunlarını hem de Solitaire, Chess ve Tiny Crossword gibi sevilen klasikleri bulabilirsiniz. Arcade Originals ve Timeless Classics olarak ikiye ayrılan 200’den fazla oyun bulunuyor.

Ayrıca App Store Greats adlı bir kategori de, tahmin edebileceğiniz gibi, Gris+, My Talking Tom+ ve Monument Valley 2+ gibi App Store’da en sevilen seçenekleri içeriyor.

Bu kategorideki en büyük değişiklik, bu oyunların hiçbirinin App Store’da olduğu gibi oyun içi satın alma teklif etmemesi veya reklam göstermemesidir. Yani, mikro işlemler veya rahatsız edici reklamlar olmadan yalnızca oynamaya ve kazanmaya odaklanabilirsiniz.

Apple Arcade’e üye olmak: Dezavantajları

Daha önce bir çok kez oynadığınız eski oyunlarla da platformda karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, eğer sadece daha eski oyunları oynamak istiyorsanız, bunları oynamak için farklı ödeme seçenekleri ile herhangi bir hizmete abone olmadan bunları oynayabilirsiniz. Eğer sadece birkaç oyun ile ilgileniyorsanız, uzun vadede, oyunları tekli olarak satın almak daha ucuz olabilir.

Apple Arcade’in en büyük dezavantajı, bu oyunların hiçbirinin gerçekten size ait olmamasıdır. Diğer abonelik hizmetlerinde olduğu gibi, hizmeti iptal etmeye karar verirseniz herhangi bir Apple Arcade oyununu oynayamazsınız.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal