Apple, bir modelin daha fişini çekiyor!

Akıllı telefon dünyasının en büyük ismi olan Apple, iPhone serisiyle büyük bir başarı yakaladı. Bu başarının temelinde yatan unsurlardan birisi de modellerinin uzun süreli çalışabilmesi gösterilebilir. Şirket, eski modellerine desteği uzun yıllar sürdürse de bir yerden sonra elini çekiyor.

Apple, iPhone 5c modelini önümüzdeki ay emekliye ayırıyor

Apple’ın 2013 yılında tanıttığı iPhone 5c, hiç kuşkusuz şirketin en renkli modellerinden birisi oldu. Ancak iPhone 5s kadar başarıya ulaşamayan model, yine de önemli bir kitle tarafından kullanıldı. Serinin uygun fiyatlı modeli olarak karşımıza çıkan cihaz için yolun sonu göründü.

Apple, 2020’nin Ekim ayında iPhone‌ 5c’yi “vintage ürün” kategorisine göndermişti. Vintage ürün kategorisindeki modeller, belirli bir düzeyde yedek parça ve onarım gibi hizmetlerden yararlanabiliyordu. Ancak şirket, 1 Kasım’da cihazı emekliye ayıracak. Böylece iPhone 5c’nin yedek parça üretimi ve onarım hizmeti iptal edilecek. Apple’ın emekliye ayıracağı bir diğer ürünü ise üçüncü nesil iPad mini olacak.

iPhone 5c modelinin temel özellikleri

Ekran özellikleri: 4.0 İnç, IPS LCD, 640×1136 Piksel, 326 PPI, 60 Hz yenileme hızı
İşlemci Apple A6
Arka kamera 8 megapiksel
Ön kamera 1,2 megapiksel
Boyut ve ağırlık 124,4mm x 59,2mm x 9 mm; 132 gram
Batarya 1510 mAh, Lithium Polymer (Li-Po)

Öte yandan Apple, son dönemde emekliye ayıracağı modelleri arttırdı. Apple’ın web sitesinde yer alan bilgilendirmeye göre, yaklaşık sekiz yaşındaki iPhone 6 vintage listesine eklendi. Bu, parça ve onarımdan yazılıma kadar tüm resmi desteğin sonlandırılacağı anlamına geliyor. iPhone 6 Plus’ın geçtiğimiz yıl vintage’e ayrıldığını düşünürsek, iPhone 6’nın bu kadar dayanması şaşırtıcı.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal