Apple iyice abarttı! Hiç mi insaf yok?

Sosyal medya günümüzün hatta ömrümüzün tamamına yayılmış bir mecra. Artık insanların birçok sosyal medyada paylaşmak için yemek yapıyor ya da tatile gitme amacının ilk sırasında burada çektiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarına yüklemek geliyor. Tabi bu anlayışa sahip insanların birçoğu bu paylaşımlarından dolayı herhangi bir gelir elde etmiyorlar. Ancak içerik üreticisi adı verilen insanlar, özellikle takipçi sayılarının fazlalığı sayesinde bu tür paylaşımlarından gelir elde ettikleri için, çoğu zaman kantarın topuzunu kaçırarak olmayacak şeyleri paylaşma yoluna gidebiliyorlar.

Bununla birlikte bu haberimize konu olan Apple çalışanı için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Nitekim, bir Apple çalışanı ve aynı zamanda internet fenomeni olan Nylah Boone isimli genç kadın, bir günlük yaşantısının özetini takipçileriyle paylaşabilmek için bir video hazırlayarak bunu TikTok’da paylaştı.

Apple iyice abarttı! Hiç mi insaf yok?

Videoda sabah kalkar kalmaz ilk iş olarak yüzünü yıkadığı andan, işe gitmeden önce yaptığı hazırlığı ve yolculuk sırasındaki araba kullanımı dahil her adımı hızlandırılmış bir video ile gösteren genç kadın, işte geçen süresini de 4-5 saniyelik bir uzunlukla takipçilerine gösterdi. Zaten videonun tamamı toplasanız 50 saniyeyi geçmiyor ve bu video tüm gününü anlatıyor, artık gerisini siz düşünün.

Ancak bu 4-5 saniyelik görüntü bile Apple’ı kızdırmak için yetti ve bu gönderinin paylaşıldığı günden tam 1 ay sonra Apple, çalışanının şirket içi görüntüler paylaşmasını gizlilik şartlarının ihlali olarak değerlendirerek Nylah Boone’u işten çıkarttı. Karara karşı bir açıklama yapan Nylah Boone, amacının lise ve orta okul seviyesindeki kendisi gibi siyahi kızlara ilham vermek olduğunu söylese de, şimdilik Apple cephesinden yapılmış ikinci bir açıklama bulunmuyor.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal