Apple, pek çok cihazında Ligtning yerine USB-C kullanmaya beklenenden önce başlayabilir

Yeni yayınlanan bir endüstri raporuna göre Apple, en geç 2024 yılında AirPods ve Mac aksesuarları serisinde USB-C girişini kullanmaya hazırlanıyor. Lightning’den geçiş, Avrupa Birliği’nin 2024’ün sonlarında bölgede piyasaya sürülen yeni akıllı telefonlar, tabletler ve kulaklıklarda USB-C girişini zorunlu kılması nedeniyle gerçekleşecek gibi görünüyor. Bu mevzuat henüz imzalanmamış olsa da geçen hafta Avrupa Parlamentosu’ndan onay aldı.

Bloomberg’den Mark Gurman, yaklaşmakta olan kurallara uymak için Apple’ın 2024 yılına kadar yeni nesil AirPods, AirPods Pro ve AirPods’a USB-C getirebileceğine ve Magic Mouse, Magic Keyboard ve Magic Trackpad gibi Mac aksesuarlarının geçiş yapabileceğine inanıyor. Benzer şekilde Apple’ın AB mevzuatı yürürlüğe girmeden AirPod’larını değiştireceği de düşünülüyor. Her ne kadar geçiş için verilen son tarih 2025 olsa da, Apple’ın bu tarihi beklememesi çok mantıksız olmayacaktır.

Ancak iPhone’lar için henüz bir açıklama ya da iddia yok. Bu da, şirketin iPhone’ları için 2025 yılını bekleyebileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, Apple iPhone’larında USB-C’ye geçiş yapsa bile, bu bağlantı noktasının Apple cihazlarındaki varlığının kısa ömürlü olmasını bekleniyor. Zira Gurman, Apple’ın endüktif şarja geçmeyi planladığını iddia ediyor.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal