Apple’ın katlanabilir akıllı ekranlar için iPad’i feda edebilir!

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın ne zaman katlanabilir akıllı telefon pazarına giriş yapacağı büyük merak konusu. Her ne kadar bugüne kadar piyasaya sürdüğü birbirinden güçlü ve gelişmiş akıllı telefon modelleriyle Samsung, Apple’ın yokluğunu hissettirmese de, akıllı telefon tutkunları Amerikalı teknoloji devinin farklılık yaratacağından emin.

Bununla birlikte Apple’a yakınlığıyla bilinen bazı kaynaklardan gelen haberler, yakın zamanda katlanabilir ekranlı iPhone görmeyi umut edenlerin canını bir hayli sıkabilir. Eğer iddialar doğruysa Apple, katlanabilir ekran teknolojisini ilk olarak iPad modellerinde denemek istiyor. Apple’ın bu hamlesinin arkasında ise iki çok önemli neden yatıyor.

Apple’ın katlanabilir akıllı ekranlar için iPad’i feda edebilir!

Bu nedenlerin ilki tecrübe eksikliği. Her ne kadar Samsung için şu an işler yolunda gitse de, Galaxy Z Fold serisi 4. modelini piyasaya sürdü ve aslında ilk modellerde çok ciddi sıkıntılar bulunuyordu. İşte Apple doğrudan iPhone ile başlayıp bu modelin prestijini düşürmek yerine iPad’i deneme tahtası olarak kullanmayı daha doğru buluyor.

Bir diğer nedense, iPhone diğer akıllı telefon modellerinin aksine daha canlı bir ürün. Yani iPhone 14’ün çıkmış olması, iPhone 13 ve hatta iPhone 12’nin satışına bile engel değil. Parası yeten iPhone 14’ü yetmeyen ise bütçesine göre diğer iPhone modellerini tercih ediyor. Ancak katlanabilir akıllı telefonun satışa sunulmasının bu dengeyi bozacağı düşünülüyor. İşte tam da bu nedenle katlanabilir ekran teknolojisine sahip iPhone tanıtılsa bile, fiyatının standart iPhone’dan en az 3 kat daha pahalı olacağı konuşuluyor.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal