Haberler.com Türkiye ve dünya haber gündemi: Haberler.com editörleri 19 Ocak 2023’deki önemli haberleri ve haber başlıklarını sizler için derledi!

Haberler.com editörleri tarafından seçilen gündemdeki en önemli haberler. Enflasyon haberleri, NATO haberleri, Süper Lig maç sonuçları, koronavirüs haberleri, zam haberleri ve magazin dünyasında yaşanan son 19 Ocak 2023 Perşembe gelişmelerini Haberler.com’dan takip edebilirsiniz.

Merkez Bankası’ndan dikkat çeken faiz mesajı! Metindeki detay dikkatlerden kaçmadı

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği 2023’ün ilk faiz kararını açıkladı. Kurul, politika faizini beklentilere paralel şekilde yüzde 9 seviyesinde sabit tuttu. Karar metninde geçen ay yer alan, “Mevcut politika faizinin yeterli olduğu” ifadelerinin bugünkü PPK metninde yer almaması dikkat çekti. Bu da önümüzdeki aylarda Merkez Bankası’nın faizlerde yeni bir indirime gidebileceği şeklinde yorumlandı.

Orta gelir grubuna yönelik konut kredisi kampanyası! Faiz 0,69 ila 0,99 arasında olacak

Bu sabah saat 10.00’da orta gelir grubuna yönelik açıklanacak konut kredisi kampanyasıyla ilgili bilgiler sızmaya başladı. Bakan Nebati ve Bakan Kurum’un birlikte açıklayacağı kampanya kapsamında faizin 0,69 ila 0,99 arasında olması ve 15 yıl vade ile ödeme yapılması bekleniyor. İşte söz konusu kampanyaya ilişkin tüm detaylar.

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal