Zelenski Putin’e karşı uyardı: Rusya seferber edebileceği güçlerle yeni bir saldırıya hazırlanıyor

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında Rusya’nın yeni bir saldırıya hazırlandığını belirterek, “Rusya, daha fazla insanını ve teçhizatını savaşa atmak istiyor” dedi.

Zelenski’nin eski danışmanının açıklamaları başına iş açtı! Ölüm listesine alındı

Ukrayna’nın Dnipro şehrinde apartmana isabet eden füze saldırısında kendi ülkesinin hava savunma sistemini sorumlu tutan Volodimir Zelenski’nin danışmanı Oleksiy Arestoviç’in açıklamaları, başına iş açtı. İstifa edip Zelenski’yi de Hristiyanlığa savaş açmakla suçlayan Arestoviç, Ukrayna’nın ölüm listesi olarak bilinen, İçişleri Bakanlığı’na bağlı “Myrotvorets” isimli internet sitesinde yer aldı. Arestoviç, Ukrayna’nın düşmanı ilan edilirken, listede yer alanlar genelde suikaste kurban gidiyor.

Putin savaştaki başarısızlığın faturasını komutanına çıkardı! Tepedeki isim tekrardan değişti

Yaklaşık bir senedir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Putin, son üç ayda iki kez birliklerinin başındaki ismi değiştirdi. Ukrayna’daki özel askeri birliklerin başında olan Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Sergey Surovikin, bu görevinden alınarak yerine Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov getirildi. Surovikin üç ay önce göreve gelmişti ve Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef alması ile adından söz ettirmişti.

Yeni soğuk savaş mı? Rusya, ABD sınırı yakınlarına füze yerleştirebilir

ABD ve Rusya arasında yeni bir gerginlik yaşanıyor. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, 1000 kilometre menzile sahip Tsirkon füzelerinin ABD’deki Potomac Nehri yakınlarına konuşlanabileceğini söyledi. Bu durum 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Sovyet Rusya’sı ve ABD arasında yaşanan Soğuk Savaş döneminde iki ülkenin birbirlerinin sınırlarına yakın yerlerde füze yerleştirerek karşı karşıya gelmesini hatırlattı.

89 Rus askeri ölmüştü, sebebi ortaya çıktı: Cep telefonu yasağı ihlal edildi

1 Ocak’ta Ukrayna’nın Rus birliklerine karşı yaptığı saldırı sonucunda Kremlin, 89 askerini kaybettiğini açıklamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı saldırının sebebini, cep telefonu yasağının ihlal edilmesinden kaynaklandığını bildirdi. Ayrıca açıklamada olayın sorumlularının da yargılanacağı kaydedildi.

Haberler.com Türkiye ve dünya haber gündemi: Haberler.com editörleri 2 Ocak 2023’deki önemli haberleri ve haber başlıklarını sizler için derledi!

Haberler.com editörleri tarafından seçilen gündemdeki en önemli haberler. Enflasyon haberleri, NATO haberleri, Süper Lig maç sonuçları, koronavirüs haberleri, zam haberleri ve magazin dünyasında yaşanan son 2 Ocak 2023 Pazartesi gelişmelerini Haberler.com’dan takip edebilirsiniz.

Son Dakika: Ukrayna, Rus askeri tesisini füzelerle vurdu; saldırıda 63 Rus askeri hayatını kaybetti

Son dakika: Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Rus askerlerinin yoğunlukta olduğu Makiivvka bölgesine Himar füzesiyle saldırıda bulunduğu açıklandı. Saldırı sonucu 63 Rus askeri hayatını kaybederken Ukrayna tarafı 400 Rus askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

Moskova-Kiev hattı yanıyor! Rus ordusu, İHA üretim merkezini yerle bir etti

11 aydır savaşın sürdüğü Ukrayna’ya yılbaşı akşamı Rus ordusu tarafından onlarca füze gönderildi. Saldırılarda 1 kişi hayatını kaybederken Rus ordusu İHA üretim merkezinin de vurulduğunu açıkladı. Konuyla ilgili konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov “İHA’ların depolandığı park alanı ve İHA fırlatma alanları da vurularak hedeflere ulaşıldı. Kiev rejiminin yakında Rusya Federasyonu’na karşı terör saldırıları düzenleme planları bozulmuştur” dedi.

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal