Elon Musk ve Twitter davası bir türlü sonuca ulaşamıyor

Elon Musk, Twitter’ı satın almak istedi. Ancak ardından bot hesapları bahane ederek vazgeçti. Olay mahkemeye taşındı. Fakat söz konusu durum artık neredeyse bir dizi haline geldi. Şimdi bu hafta başında davayla ilgili yeni kararlar konuşuldu.

Elon Musk ve Twitter davası bir türlü sonuca ulaşamıyor

Bloomberg, Musk’ın Twitter’a yenilenen teklifini ilk kez bildirdikten sonra başka bir dosya, Musk’ın Pazartesi gecesi Twitter’a, şirketi ilk teklif ettiği fiyattan satın almak istediğini belirten bir mektup gönderdiğini ortaya koydu. Bu da hisse başına 54,20 dolar demek. Yani yaklaşık 44 milyar dolar değerinde bir anlaşma. Bu da, Twitter’ın hisse fiyatından daha yüksek.

Perşembe günü, mahkeme belgeleri, iki tarafın anlaşmayı kapatmak için bir anlaşmaya vardığını ve Musk’ın talebi üzerine Kançılarya Mahkemesi’nin duruşmayı durdurduğunu göstermişti. Ancak ikisi satışı 28 Ekim’e kadar tamamlayamazsa, Kasım için yeni bir deneme tarihi planlanabilir.

Davayı yakından izleyenler, milyarderin farklı teklifler ile geldiğini ancak işin sonuca bağlanmadığını fark edecektir. Bu kapsamda Twitter da hisse değerlerinin azaldğını iddia ederek Musk’ı mahkemeye vermişti. Musk daha önce bir çok yasal dava ile gündeme gelmişti ancak bu durum uzun süredir devam eden bir çıkmaz haline geldi.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal