Google mezarlığına yeni bir üye daha ekleniyor: Bir Google hizmeti daja yolun sonuna geldi

9to5Google’ın bir haberine göre Google, yoldayken ses kontrollerine, kişilere, navigasyona ve diğer kısayollara hızlı erişim sağlayan ve Asistan destekli bir kontrol paneli sunan bağımsız Asistan Sürüş Modu’nu sonlandırıyor. Google’ın ilk olarak 2019’da I/O’da duyurduğu özellik, 21 Kasım’da ömrünü tamamlamış olacak.

Asistan Sürüş Modu, Google Haritalar’da yerleşik olarak bulunan ve navigasyonu başlattığınızda otomatik olarak açılan Sürüş Modu özelliği ile çok benzese de aynı değil. Esper’den Mishaal Rahman, Asistan Sürüş Modu yayınlamadan önce Haritalar’a Sürüş Modu Asistanınının zaten eklendiğini söylüyor.

Özelliğin sonlandırılması, Android Auto’yu destekleyen dijital navigasyon hub’ı bulunmayan bir otomobil kullananlar için biraz can sıkıcı olabilir. Asistan Sürüş Modu hizmetinin, Google’ın Android 12 ile kullanımdan kaldırdığıTelefon Ekranları için Android Auto” uygulamasının yerini alması bekleniyordu ama bu beklenti gerçeğe dönüşmedi

Bağımsız Asistan Sürüş Modu ve Haritalar Sürüş Modu arasındaki fark, “Hey Google, Sürüş Modunu başlat” gibi bir sesli komut söyleyerek veya telefonunuzun ana ekranındaki Sürüş Modu kısayoluna dokunarak bağımsız sürüme erişebilmeniz. Asistan Sürüş Modu devre dışı kaldığında, Google Haritalar’da navigasyonu başlatarak özelliklere erişmeniz gerekecek, ancak pek çok kullanıcının zaten bunu yaptığı bir gerçek.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal