Kripto Firması Genesis İflas Başvurusu Yaptı

Uzun süre popüler kaldıktan sonra çöküşe geçen kripto şirketleri arasında bir yenisi daha eklendi. Özellikle 2021 yılında büyük yükselişe geçen kripto paralara yapılan büyük kayıplar, insanların güvenlerinin kırılması, ekonomik kriz döneminde yaşanan sorunlar gibi sebepler ile kripto para şirketleri de çökmeye başlamıştı. FTX ile ticari bağlantısı olan şirketlerin FTX çöktükten sonra bir çoğu da iflas etmişti. FTX’in çöküşünden kötü etkilenen şirketlerin arasına Genesis’de eklendi. Digital Currency Group’un bünyesinde bulunan kripto para borç ve faiz şirketi olan Genesis, son aylarda yaşadığı ekonomik krizi çözememiş görünüyor.

Genesis iflas ediyor!

Alacaklılarına 3 milyardan fazla borcu olduğu söylenen Genessis’in yaşadığı krizi aşmak için nakit akışını artırması gerekiyordu. Borçlarını ödemek için finansman bulamayan şirket alacaklıları ile de anlaşmaya varamamış olmalı. Genesis ocak ayının başında da çalışanlarının 3’de birlik kısmı ile yollarını ayırmıştı ayrıca borçlarını ödemek için risk sermayesi portföyünün bir kısmını satmayı veya öz kaynak yaratmayı düşündüğünü, projeyi başlatmak için de 150 milyon dolar bulundurduğunu bildirdi. Genesis’in en yüksek borcunun Gemini borsasına olduğu ve 900 milyon dolar’ı bulduğu da söylemler arasında. Genesis Global Capital’in ABD’de madde 11 kapsamında bulunan iflas koruma başvurusunu New York Güney Bölge Mahkemesi’ne yaptığı ortaya çıktı.

Olaylarından ardından hem şirket CEO’su hem de COO’su olan Derar Islim’in Twitter hesabını kapatması da dikkatleri üzerine çekti.

Kaynak: İndir

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal