Mahkeme Dava Dosyası nasıl sorgulanır? e-Devlet

İlk olarak 2008 yılında vatandaşların kullanımına açılan ve günümüzde 6 binden fazla hizmete yer veren e-Devlet, mahkeme işlerinizi halletmenize yardımcı olabilir. Sadece birkaç dakika içerisinde e-Devlet ile Mahkeme Dava Dosyası sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı tarafından e-Devlet Kapısına sunulan en önemli hizmetlerden birisi mahkeme dosyalarının takip edilebiliyor olmasıdır. e-Devlet’teki bu hizmet sayesinde T.C. kimlik numarasına açılmış tüm davaları tek bir ekrandan görüntülemek ve aynı zamanda detaylı bilgi almak mümkün.

e-Devlet ile Mahkeme Dava Dosyası sorgulama

Adalet Bakanlığı ve e-Devlet iş birliğinde yürütülen dava dosyası sorgulama işlemi iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada T.C. kimlik numarasına işlenmiş davaları tek bir ekranda görebilirken, ikinci aşamada ise davalarınız dosyalarını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

e-Devlet Mahkeme Dava Dosyası sorgulama hizmeti sayesinde dava konusunu, tarafları, duruşma tarihlerini, dosyanın hangi aşamada olduğunu, Cumhuriyet Savcısı tarafından incelenip incelenmediğini, kararın çıkıp çıkmadığı ve Temyiz’den dönüp dönmediği öğrenebilirsiniz.

e-Devlet ile Mahkeme Dava Dosyası nasıl sorgulanır diye merak ediyorsanız, hemen aşağıda verdiğimiz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

  • Adım 1: e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Eğer daha önce hesap oluşturduysanız T.C. Kimlik No ve e-Devlet şifresi bölümlerini doldurun. (Şifre almak için bu yazımıza göz atabilirsiniz)
  • Adım 2: Hesabınıza başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra açılan ekranda yer alan arama bölümüne “Dava Dosyası Sorgulama (Adalet Bakanlığı)” ifadesini aratın.
  • Adım 3: Açılan ekranda adınıza açılmış dosyaları görüntüleyebilirsiniz. “Dava Dosyalarım” isimli bu bölümde Adalet Bakanlığına bağlı tüm dosyalarınız görünecektir.
  • Adım 4: İkinci aşama olan “Temel Dosya Bilgileri” kısmında ise her dosyanın ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Ek olarak şunu da belirtelim: Adalet Bakanlığı Dava Sorgulama ekranında çıkan dosyalarınıza, İcra Dosyaları ve Yargıtay Başkanlığı Dosyaları dahil edilmiyor.

e-Devlet’in Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleriyle yaptığı anlaşmaya göre İcra Dosyaları için “İcra Dosyası Sorgulama” ve Yargıtay Dosyaları için “Dava Dosya Sorgulama (Yargıtay Başkanlığı)” hizmetine gitmeniz gerekmekte.

e-Devlet ile Mahkeme Dava Dosyası sorgulama işlemiyle ilgili sorularınızı yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal