Neden Psikolog Oldum-Terapi Nedir- Bizi Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

Merhaba, bu yazıda kendimden ve nasıl bir sürecin bizi beklediğinden bahsederek soru işaretlerinizi biraz olsun azaltmak istedim.

Kendimi bildim bileli insan psikolojisi benim için bir merak unsuruydu. Küçük yaşlardan itibaren bu konuda pek çok okuma yaptım, okudukça daha az şey bildiğimi fark ettim, öğrenme merakım giderek daha da arttı. Üniversite ve Yüksek Lisans eğitimlerim bittikten sonra da ilk günkü merakımla kendimi geliştirmeye, öğrenmeye devam ettim.

Bildiklerimi paylaşmak, insanlara yardım etmek her zaman önceliğim oldu. Her danışandan farklı bir şey öğrendim. Zamanla şu bakış açısı zihnimde iyice yer etti: Panik atak, depresyon, çeşitli kaygı bozuklukları ya da travmalar… Konu ne olursa olsun hepimizin içinde yaşadığı zorlukları atlatabilme gücü var. Psikolog olarak ben öncelikle karşımdaki kişinin, neler yaşadığını, neler hissettiğini anlamaya sonra da hep içinde olan ama belki derinlerde kalmış olan o baş edebilme gücünü ortaya çıkarmaya, hayattan tekrar keyif alarak ona dört elle sarılmasına, hayat kalitesini tekrar arttırmasına destek oldum.

Terapi, kişinin kendi iç dünyasına giden bir yolculuk. Birlikte bir kayığa oturuyor ve keşfetmek için yola koyuluyoruz. Bazen dinlenip nefes alarak, bazen korkuyu da yanımıza oturtarak beraber ilerliyoruz. Sürecin sonunda danışanlarımdan bana değil kendilerine teşekkür etmelerini istiyorum. Bu yola çıktıkları, cesaretle ilk adımı attıkları, kendilerine izin verdikleri ve ellerinden geleni yaptıkları için. Kişi ne yapacağını, ne diyeceğini bilmeyebilir, yorulmuş olabilir hiç problem değil yeter ki ne istediğini bilsin ve elinden geleni yapmaya çalışsın… Dediğim gibi bu bir yolculuk. Varacağımız yer kadar yolun kendisinden, yolda olmaktan da öğreneceğimiz çok şey var. Beraber adım adım ilerleyeceğiz…

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal