Netflix, her yerde olmasa da, nihayet izleyici sayılarını açıklamaya başlıyor

Netflix, insanların son zamanlarda ne izlediği hakkında size fikir vermek için platformunda dizi ve filmlerini günlük olarak sıralıyor. Bazen de en popüler yapımları için görüntülenen saat verilerini yayınlıyor. Ancak izleyici sayılarını asla tam olarak açıklamıyor.

Kasım ayından itibarense, en azından Birleşik Krallık’ta yapımları kaç kişinin izlediğini nihayet açıklayacak. Akış devi, somut akış sayılarının öğrenilebilmesi için bölgedeki TV reytinglerini ölçen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan BARB ile işbirliği yaptı. Kuruluş, yaptığı duyuruda, “BARB, Netflix’in katıldığı dünyadaki ilk sektöre ait izleyici para birimidir” dedi.

Netflix programları düzenli olarak Nielsen’in akış sıralamasında yer alsa da, iki kurum resmi olarak birlikte çalışmıyor. Hatta, Nielsen’in listesi, zaman zaman Netflix’in kendi Top 10 sıralamasıyla eşleşmiyor gibi görünüyor. Netflix eş CEO’su Reed Hastings konu hakkında şunları söyledi: “2019’da Cambridge’deki RTS konferansında Netflix izleyicilerinin bağımsız olarak ölçülmesi fikrini memnuniyetle karşıladım. O zamandan beri BARB ile iletişim halindeyiz ve Birleşik Krallık’ta insanların nasıl televizyon izlediğine dair güvenilir ölçümünü taahhüt etmekten memnuniyet duyuyoruz.

BARB, Kasım ayının ikinci haftasından itibaren Netflix için geleneksel yayıncılarla karşılaştırılabilecek görüntüleme rakamları yayınlayacak. Kuruluş, hizmetin aylık erişimini ve tanımlanan toplam görüntüleme payını rapor edecek. Bu rapor, hizmetin geleneksel TV’ye kıyasla nasıl bir performans gösterdiğini göstermenin yanı sıra, Kasım ayında başlayacak olan haftalık en iyi 50 program raporuna tüm geleneksel kanallardaki programlar ile birlikte Netflix’i de dahil edecek.

The Guardian’ın belirttiği üzere, bu karar Netflix’in izleyici sayılarıyla daha açık sözlü olmanın şirkete iyi bir ışık tutacağına inandığını gösteriyor. İnsanlar uzun süredir hizmeti özellikle başarısız olan programlar için herhangi bir görüntüleme metriği yayınlamadığı için eleştiriyor.

BARB’ın Eylül ayındaki ön raporuna göre Netflix, Birleşik Krallık’ta hiç de kötü durumda değil. Bölgedeki en çok erişilen akış hizmeti olarak görülüyor. Ve BBC kadar fazla izlenmese de, Birleşik Krallık’taki tüm TV izlemelerinin yüzde 8’ini oluşturuyor. Bu, Channel 4 ve Sky dahil olmak üzere bazı kanalların çok daha üzerinde.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal