Netflix’ten kullanıcılarına yeni seçenek: Profil transferi nedir, ne işe yarıyor?

Netflix’in yeni “Profil Transferi” seçeneği, kullanıcıların kişiselleştirilmiş tavsiyelerini, izleme tarihçesini, listeleri, kaydettiği oyunları ve diğer ayarları yeni bir hesaba transfer etmeye imkan veriyor. Bu özellik, hesabını arkadaşları veya akrabaları ile paylaşan kişilerin, yeni bir hesap açmaya karar verdiklerinde kişiselleştirilmiş özellikleri kaybetmemesini sağlayacak. Ayrıca, şifre değiştirip paylaştığınız kişileri artık Netflix hesabınızın dışında bırakırsanız, onların kendi başlarına Netflix deneyimine başladıklarında, sıfırdan başlamalarını engellemek için kullanılacak.

Netflix’in bu sisteme geçmesinin bir başka nedeni ise, kullanıcıları kendilerine özel hesaplar açmaya zorlamak ve hesap sayısını artırmak gibi görünüyor. Firma, 100 milyondan fazla kullanıcının Netflix’i bu şifre paylaşma yöntemi ile kullandığını söylüyor.

Netflix, Profil Transferi özelliğini şu şekilde tanımlıyor: “İnsanlar hareket eder. Aileler büyür. İlişkiler biter. Ancak bu yaşam değişiklikleri boyunca Netflix deneyiminiz aynı kalmalıdır. Bugün, hesabınızı paylaşan kişilerin kendi üyeliklerini başlattıklarında kişiselleştirilmiş önerileri, görüntüleme geçmişini, listelerini, kayıtlı oyunları ve diğer ayarları yeni bir profile aktarmalarına olanak tanıyan bir özellik olan Profil Aktarımı’nı kullanıma sunuyoruz.

Her iki durumda da Profil Transferi, mevcut bir profilden yeni bir Netflix hesabı başlatma sürecinde kullanıcıya yol gösteriyor. Mevcut hesapta profilin yedek bir kopyasını bırakıyor. Sistem, Mart ayından beri Şili, Kosta Rika ve Peru’da test ediliyordu, şimdi Dünya çapına yayılmaya başlayacak.

Yorum yapın