Samsung ve Google işbirliğini duyurdu!

Akıllı ev cihazları oldukça ilgi görüyor, ancak markalar arasında kullanıcılar için baş ağrısına neden olan uyumluluk sorunları da mevcut. Samsung ve Google, SmartThings ve Google Home cihazları arasında bir köprü kurmayı kabul etti. İki büyük teknoloji devi bu kapsamda, bu hedefe yönelik önemli adımlarını duyurdu.

Bu köprü, Matter’ın farklı uygulamaların bir veya daha fazla cihaza bağlanmasına ve bunları kontrol etmesine olanak tanıyan çoklu yönetici özelliği üzerine kurulacak. Bu, Google Home’da kurulan bir cihazın SmartThings uygulamasında da görüneceği ve bunun tersi anlamına geliyor; böylece artık hangi uygulamanın ışıkları kontrol ettiğini ve hangisinin akıllı hoparlörleri kontrol ettiğini hatırlamanız gerekmeyecek.

Samsung ve Google işbirliğini duyurdu!

Bu aynı zamanda, akıllı evinizin geri kalanıyla aynı uygulamayı/ekosistemi kullanan bir cihaz aramak yerine istediğiniz akıllı cihazı satın alma özgürlüğüne sahip olmanızı sağlayacak. Bir cihaz Matter protokolünü desteklediği sürece, Samsung’un SmartThings’i veya Google’ın Home’u ile hangi uygulamayı tercih ederseniz onu kontrol edip otomatikleştirebileceksiniz.

Kurumsal Başkan Yardımcısı ve SmartThings Başkanı Jaeyeon Jung “Bu işbirliği, kullanıcı deneyimini geliştirerek ve ekosistemler arasında şeffaflığı teşvik ederek bu taahhüdü ilerletecek” ifadelerini kullandı. Matter’ın çoklu yönetici özelliği desteği, önümüzdeki haftalarda Samsung ve Google tarafından sunulacak.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal