Türk Borsalarında Popüler Olan Kripto Paralar Belli Oldu

Çoğu insana göre geleceğin para birimi olacağı düşünülen sanal paralar, kripto para olarak adlandırılıyor. Kripto paralar internette kullanılmak üzere tasarlanmış, fiziksel olarak var olmayan paralardır. Kripto paralar takas işlemlerinde kullanılabilirler. Çift harcama ve sahteciliği önlemek adına kripto paralar kriptografi adı verilen şifreleme yöntemiyle korunmaktadır. Bu sayede aynı kripto para ile fazla sayıda harcama yapmanın önüne geçilmektedir. 

Türk kripto para

Popüler Türk kripto paraları belli oldu

2008 senesinde ilk piyasaya sürülen kripto para Bitcoin’dir. Herhangi bir hükümet veya otorite tarafından yönetilmeyen kripto paraların günümüzdeki çeşitliliği oldukça fazladır. Kripto paralar ülkelerin ekonomilerini etkilemezler ve kullanılan kripto para hesaplarına el konulması ve bu hesapların durdurulması mümkün değildir. 

Son 24 saatin verilerine göre Türk kripto para borsası, yaklaşık 614 milyon işlem hacmine sahip. Bu hacim Türk parasıyla yaklaşık 11.8 milyar yapıyor. Son günlerde, birkaç kripto paranın işlem hacmi oldukça dikkat çekiyor. Bu değişimin Türk kripto para borsasına da yansıdığı görüldü.  Audius, Türk borsalarının son 24 saatte en yüksek işlem hacmine sahip kripto parası oldu. Audius’un şu anki işlem hacmi yaklaşık 1.5 milyar Türk lirası.

Türk kripto para

En eski kripto para olan Bitcoin listede 578 milyon Türk lirası ile 4.sırada yer aldı.  Audius’un ardından, 2. olarak 936 milyon işlem hacmiyle genelde sabit olarak üst sıralarda yer alan Tether(USDT) listede yerini aldı.Bitcoin’den bir önceki üçüncü sırada, sürpriz bir kripto para yer alıyor. 633 milyon işlem hacmiyle listede yerini alan bu kripto para Keep Network(KEEP).

Listedeki geri kalan kripto paraların işlem hacmi 300- 400 milyon TRY civarında. Loopring (LRC), Ripple (XRP), Chiliz (CHZ), Orchid (OXT), AVAX ve GALA Top 10’da yerini almış diğer paralar. Audius (AUDIO) fiyat analizine bakalım. Audius son 24 saatte yaklaşık yüzde 70’lik bir yükseliş gerçekleştirdi. Aynı zamanda son bir ayda yaklaşık yüzde 150 gibi bir yükselişi mevcut. Bu da Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraları çok gerilerde bıraktığını gösteriyor. Audius 0,165 dolar ile 0,20 dolar arasında işlem görüyordu.AUDIO/USDT’nin son 4 saatlik grafiğine göre, bu yükseliş 0,3650 dolara çıkarak büyük bir patlama yaşadı. Ardından biraz gerileyerek 0,30 dolar civarında yer aldı.

Kaynak: İndir

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal