Twitter “Benden Bahsetme” özelliği üzerinde çalışıyor: Peki bu özellik ne işe yarayacak?

Twitter, yeni keşfedilen test sürümünde sizden kimlerin bahsedebileceğini kontrol etmenizi sağlayan bir özellik üzerinde çalışıyor. Twitter gizlilik tasarımcısı Dominic Camozzi, şu anda ulaşılamayan bir tweet ile bu özelliğin üzerinde çalışıldığını doğruladı ve topluluktan bu konuda geri bildirim istedi. Peki, bu yeni özellik nedir?

Twitter, bu yeni özellik ile kullanıcıların kimlerin kendilerinden “@” ile bahsedebileceğine sınırlama getirmeye izin vermeyi düşünüyor. Bu platformun çalışma biçiminde oldukça temel bir değişiklik olacak ve bu, platform üzerinden bir yabancıya merhaba demek ya da bir şeyi işaret etmek için ulaşılamayacağı anlamına geliyor. Elbette, bu yolla zorbalık ve taciz kampanyaları önlenebilir ve marjinalleştirilmiş kullanıcılara kendilerini korumak için başka bir araç verebilir.

Twitter’ın bu çalışması Jane Manchun Wong tarafından keşfedilmiş. Wong tarafından yayınlanan ekran görüntüsü, herkesin sizden bahsetmesini sınırlandırmanızı veya tamamen kapatmanızı sağlayan kontrolleri gösteriyor.

Aslında Twitter, kullanıcıların platformda kendileriyle etkileşime girebilecek kişilerin listesini daraltmasına ilk kez izin vermiyor. Twitter, 2020 yılında bir tweet’e yanıt verebilecek kişileri yalnızca takip ettiğiniz kişilerle ya da tweet’te bahsettiğiniz kişilerle sınırlamanıza olanak tanıyan bir özellik sunmuş ve yakın zamanda kullanıma sunduğu Twitter Çevreleri özelliği sayesinde belirli tweet’leri yalnızca belirli bir grup insanın görebilmesini sağlamıştı. Şimdi bu yeni özellik ile bu imkanı bir adım öteye taşıyor gibi görünüyor.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal