Xiaomi kullanıcılarına şok: Şirket bir servisini tamamen kapatıyor!

Akıllı telefonların giriş seviyesi modelleri henüz dahili depolama alanı olarak yeterli seviyeye gelmiş değil. Aslında bunun çözümü daha yüksek belleğe sahip cihazlar edinmekten geçiyor ancak onların da fiyatları malum.

Bu nedenle kullanıcılar çoğu zaman silmeye kıyamadığı ancak telefonunda bulunarak hafızasını da doldurmasını istemedikleri fotoğraflarını bulut hizmetlerinden saklıyorlar. İşte Xiaomi kullanıcıları tarafından kullanılan ve Çinli şirketin 5GB’a kadar herhangi bir ücret talebinde bulunmadığı Gallery Sync sistemi için artık yolun sonuna gelindi.

Xiaomi kullanıcılarına şok: Şirket bir servisini tamamen kapatıyor!

Çinli şirkete yakın kaynaklardan servis edilen bilgilere göre, Xiaomi birkaç ortağına gönderdiği bilgilendirme metninde, Gallery Sync’ın kapanacağını ve 2023 yılı sonu itibariyle de sistemin fişini tamamen çekeceğini belirtti. Buna göre muhtemelen önümüzdeki günlerde bu konuya ilişkin bir açıklama gelecek ve kullanıcıların Gallery Sync’daki verilerini başka bir ortama transfer etmeleri istenecek. Hatta ortaya atılan iddialara göre Xiaomi bu konuda kullanıcılarına yardımcı olabilmek için sistemi Google Fotoğraflar ile entegre hale getirdi. Yani kullanıcılar istemeleri halinde verilerini doğrudan Google Fotoğraflara aktarabilecekler.

Öte yandan Çinli şirket bu geçiş süreci için çok sabırlı davranmayacak ve kullanıcılarına en fazla 31.12.2023’e kadar müsamaha gösterecek. Bu tarihe kadar verilerini başka bir ortama taşımayan kullanıcılar ise artık söz konusu tarihten itibaren Gallery Sync’a ulaşamayacağı için söz konusu verileri de silinerek veri mezarlığına yollanacak.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal